سراج منیر
 
  خانه آخرین مطالب لینک دوستان تماس با ما  

   


آذر 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30





جستجو






  ویژگی یاران امام حسین علیه السلام   ...

خصایص ویژه اصحاب امام حسین(ع)
اولین ویژگی  این است که آن ها تفقّه در دین داشتند. آگاه در دین و دین فهم بودند. دین را وراثتی نداشتند، دین را آموخته بودند.

این گونه نبودند که چون پدرانشان مسلمان باشند، این ها هم بدون هیچ تفقه و دلیلی ادامه دهنده این راه باشند.


نکته ای که در دینداری وراثتی باید توجه شود این است که این نحو مسلمانی و ایمان تا زمانی جواب می دهد که همه چیز خوب باشد اما همین که مقداری از آسایش و زندگی آن ها اوضاعش تغییر کند به همه چیز بد بین و بی اعتماد می شود. چرا که این دین آگاهنه نیامده و با یک نسیم هم از بین می رود.


چنانچه دربیانی امام حسین (ع) می فرمایند: به راستى كه مردم بنده دنیا هستند و دین لقلقه زبان آنهاست، تا جایى كه دین وسیله زندگى آنهاست، دین دارند و چون در معرض امتحان قرار گیرند، دینداران كم مى‌شوند.(2)



یادمان باشد منشأ تدین آگاهانه، تفکر و آموزش است ، چرا که دین وراثتی مقطعی بوده و امروز با این همه شبهه کارساز نیست.


دو اصل اعتقادی و عملیاتی دومین ویژگی یاران امام حسین(ع) تولی و تبری است. که این دو تنها در ناحیه قلب و اعتقاد قلبی کارساز نیست، در بیانی امام باقر(ع) می فرماید: به ولایت و سرپرستی ما نمی رسد مگر به واسطه عمل، نه فقط حرف. این دوست داشتن و اعلام برائت را باید هم در قلب و هم در لسان و هم عمل نشان داد. اینکه به حسب زبان یا علی می گویم اما در رفتار سر سفره دشمنان باشم، این تعریف و جایگاهی ندارد.


در تعبیری از امام صادق (ع) داریم ایمان را این گونه تعریف می کنند؛ هَلِ اَلْإِیمَانُ إِلاَّ اَلْحُبُّ وَ اَلْبُغْضُ .؛ شاخصه اصلی دینداری و ایمان و ولایت حضرت حق، تولی و تبری است.


خصوصیت سوم اصحاب سید الشهدا آزاد و رها بودن آن ها از تعلقات دنیوی بود، به طوری که هیچ وابستگی به دنیا نداشتند. آن ها مصداق کاملی از آیات قرآن کریم بودند و در حدی به دنیا اهمیت می دادند که جهت گیری برای رسیدن به اخرت باشد.



بنابر این دنیا تنها وسیله ای است برای آباد کردن آخرت. چنانچه در قرآن کریم، آیه 77 سوره قصص، ضمن توصیه ای می فرماید که نصیبت را از دنیا فراموش نکن و از طرفی هم متذکر می شود؛ به دنیا جوری وارد نشو که به آخرت ضرر برساند؛ به عبارتی  نه دو دستی به آن بچسب و نه آن را رها کن. بهره را داشته باش. این میزان از بینش باعث می شود که هر وقت لازم باشد از دنیا چشم بپوشی چون دنیا برایتان وسیله برای رسیدن به اخرت تعریف شده است نه هدف.

موضوعات: بدون موضوع, اهل بیت علیهم السلام  لینک ثابت



[دوشنبه 1397-06-26] [ 05:17:00 ب.ظ ]





  عزاداری حضرت ججت عج الله تعالی فرجه الشریف   ...

گریه حضرت ولی عصر علیه السلام بر امام حسین علیه السلام

گریه ی حضرت ولی عصر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، در المزار الکبیر با تعابیر بسیار سوزناکی نقل شده است، که نه تنها دلالت بر جواز عزاداری بلکه حتی میشود گفت دلالت بر اهمیت عزاداری نیز دارد.
در کتاب المزار الکبیر آمده است که:

فلئن أخرتني الدهور، وعاقني عن نصرك المقدور، ولم أكن لمن حاربك محاربا، ولمن نصب لك العداوة مناصبا، فلأندبنك صباحا ومساء، ولأبكين عليك بدل الدموع دما، حسرة عليك وتأسفا على ما دهاك وتلهفا، حتى أموت بلوعة المصاب وغصة الاكتياب
ا
اگرچه زمانه مرابه تأخیر انداخت، ومُقدَّرات الهى مراازیارىِ تو بازداشت، ونبودم تا با آنانکه با تو جنگیدند بجنگم و با کسانیکه با تو دشمنى کردند خصومت نمایم،(درعوض) صبح وشام برتو ندبه میکنم، و به جاى اشک براى توخون گریه میکنم، از روى حسرت و تأسّف و افسوس برمصیبت هائى که برتو واردشد، تا جائى که ازفرط اندوهِ مصیبت، وغم و غصّه شدّتِ حزن جان سپارم
السلام عليك، سلام العارف بحرمتك، المخلص في ولايتك، المتقرب إلى الله بمحبتك، البرئ من أعدائك، سلام من قلبه بمصابك مقروح، ودمعه عند ذكرك مسفوح، سلام المفجوع المحزون، الواله المستكين.
الشيخ أبو عبد الله محمّد بن جعفر المشهدي،الوفاة: 610، المزار الکبير ج:1ص:500 تحقيق: جواد القيومي الاصفهاني،چاپ اول، الناشر: نشر القيوم ١٤١٩ هـ.ق

سلام برتو سلامِ آن کسى که به حُرمتِ توآشنا و در ولایت تو مُخلص و بى ریا است، وبه سببِ محبّت و ولاى تو به خدا تقرّب جسته، و ازدشمنانت بیزاراست، سلام کسیکه قلبش ازمصیبت تو جریحه دار، و اشکش به هنگام یادتو جارى است، سلام کسیکه دردناک وغمگین وشیفته وفروتن است،
لشيخ أبو عبد الله محمّد بن جعفر المشهدي، الوفاة: 610، المزار الكبير ج:1 ص:501 تحقيق: جواد القيومي الاصفهاني، چاپ اول، الناشر: نشر القيوم ١٤١٩ هـ.ق

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت



[دوشنبه 1397-06-19] [ 07:14:00 ب.ظ ]





  خداحافظی از سخنور توانای کشور   ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام شیخ‌ حسن عرفان‌شهرضایی شامگاه سه‌شنبه به علت سکته قلبی در شهرستان کرمان دارفانی را وداع  گفت.


استاد شیخ  حسن عرفان از سخنرانان معروف ایران اسلامی است که در رشته معانی بیان و بدیع  صاحب‌نظر و دارای آثار ارزشمندی مانند کتاب کرانه‌ها در چند مجلد و ترجمه و شرح جواهر‌البلاغه است.


به گزارش تسنیم، این صاحب نظر و کارشناس مباحث دینی در سال 1336 در خانواده‌ای مذهبی در شهرضا چشم به دنیا گشود، پدرش یک خیاط مذهبی و مادرش سیده‌ای از تبار سادات طباطبائی بود.


از جمله تأليفات وي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
* ‎آرمان غدير از ديدگاه اميرالمومنين سلام‌الله عليه (۱۳۷۸) ناشر : ‎مولود كعبه

* ‎آفت ها و لطافت هاي جنسي (۱۳۷۳) ناشر : ‎مصطفي
* ‎انديشه معلم(‎۱۳۹۰) ناشر : ‎سنجاقك

* ‎پدر و مادر در فرهنگ اسلامي(‎۱۳۸۵) ناشر : ‎حر
* ‎پرتوي از غدير در كلام اميرالمومنين عليه السلام (۱۳۸۴) ناشر : ‎تك

* ‎ترجمه و شرح جواهر البلاغه: بيان و بديع با تصحيح متن و حل تمارين (۱۳۸۹) ناشر : ‎بلاغت
* ‎خاطر و خاطره (چاپ نشده)

* ‎درمان نازائي و ناتواني هاي جنسي (۱۳۸۴) ناشر : ‎مصطفي
* ‎زبان آگاهي پيامبر و امامان (۱۳۸۰) ناشر : ‎دفتر مطالعات تاريخ و معارف اسلامي

* ‎شرح و ترجمه تهذيب البلاغه (۱۳۸۲) ناشر : ‎محدث
* ‎شيوه‌هاي اعجاز قرآن (۱۳۷۹) ناشر : ‎دفتر مطالعات تاريخ و معارف اسلامي

* ‎فرهنگ غلطهاي رايج (۱۳۷۲) ناشر : ‎دفتر مطالعات تاريخ و معارف اسلامي
* ‎كرانه ها: شرح فارسي كتاب مختصر المعاني (۱۳۸۴) ناشر : ‎هجرت

* ‎وسواس و درمان آن: بررسي آفت ها و درمان بيماري وسواس (۱۳۸۴) ناشر : ‎فارس الحجاز

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت



[چهارشنبه 1397-06-14] [ 10:47:00 ب.ظ ]






  خانه آخرین مطالب لینک دوستان تماس با ما  

 
 
 
 
مداحی های محرم